Trust Issues

Nu Nederland zich langzaam los worstelt uit de wurggreep van corona en de warme dagen gearriveerd zijn, gaan de gesprekken vooral over vakantie. Wanneer ( je weet maar nooit of de grenzen straks weer dicht gaan), waar (want de coronaregels zijn niet overal hetzelfde) en hoe (toch maar met de auto of vliegen). De meeste mensen gaan met hun partner weg. En de voordelen daarvan ontgaan me heus niet. Het is goedkoper, samen eten is een stuk gezelliger dan in je eentje aan een in een donker hoekje geschoven tafel zitten en je hoeft niet alles zelf te doen. Bovendien voelt het een stuk veiliger om 's avonds in een onbekende omgeving met je geliefde over straat te lopen dan als vrouw alleen.

Toch ben ik nu al weer vele jaren bewust partnerloos. Iets wat niet iedereen begrijpt. Want als je een partner kán krijgen, waarom zou je het dan niet willen? Daar is geen kort antwoord op. Laten we zeggen dat het voor mij alles te maken heeft met beschadigd vertrouwen. Als je ooit beroofd bent van je zelfvertrouwen, je geld of je levenslust, dan weet je absoluut zeker dat je niet naar zo'n situatie terug wilt. Liever alleen dan samen met drama. En als je in mijn geval ook een angstaanjagende periode in je leven hebt gehad waarin je gestalkt werd door een volslagen debiel, dan heeft je vertrouwen wel een deuk opgelopen.

Natuurlijk heb ik ook soms mijn dromen over leuke vent, huisje boompje beestje, samen erop uit, elkaars vangnet zijn, samen lachend op foto's staan en die op Facebook plaatsen. Maar of ik het nog aandurf? Ik twijfel of het wel opweegt tegen de relatieve rust die ik heb vergaard, de ruimte om zelf te bepalen wanneer ik wat doe en waar ik heen ga. Zou er een moment komen waarop ik weer bereid ben om mijn leven weer met iemand te delen? Ik ben er nog niet over uit. Misschien kom ik er achter als ik weer een aantal solo-vakanties in eigen land heb ervaren. Die waren tot nu toe eigenlijk heel erg leuk... Het scenario van een kattenvrouwtje dat vooral schrijft over de liefde zou zomaar een optie kunnen zijn. Maar, net zoals in mijn boeken: het kan nog alle kanten op! Wordt vervolgd...

Fijne zondag allemaal! Liefs, Carlita xxx


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Trust Issues

De keerzijde van de roem

De ogen van mevrouw Smid

Doorgaan

Ziek

Home Sweet Home