To be or not to be

Ik ben inmiddels in het laatste seizoen beland van de Netflix serie Velvet: een verslavend goeie Spaanse serie die alle emoties onder een vergrootglas legt. Een en al drama, liefde en emotie, echt mijn ding dus! Ik verheug me tegenwoordig 's ochtends al op de avond, wanneer ik met een kop thee en een doos tissues de volgende aflevering(en) kan gaan kijken. Maar vrijdag hakte een scène er echt in. Een bedrogen vrouw beet haar ex-geliefde wanhopig de volgende woorden toe: "Ik heb alles voor je gedaan! Waarom hou je niet van me?" Dat kwam binnen... Ook ik dacht vroeger dat je de liefde van iemand kon winnen door alles voor diegene te doen.

Terwijl we allemaal weten dat je de belangrijkste dingen in het leven, zoals de liefde, niet kunt afdwingen. Liefde voel je of je voelt het niet. Ongeacht hoe begripvol, gul, verzorgend of aantrekkelijk iemand is. Liefde is nou precies datgene waar je honderden wetenschappers op los kunt laten, zonder dat er ook maar één met het ultieme antwoord komt. Als je echte liefde vindt, heb je geluk. Is het niet wederzijds, dan heb je pech. Is dat eerlijk? Nee, natuurlijk niet. Het is het leven. En dat is per definitie niet eerlijk. Waarom krijgen sommige vrouwen vijf kinderen en blijft de ander kinderloos? Waarom leeft de een met een chronische ziekte en wordt de ander snuivend en zuipend 90 jaar? Waarom ben ik opgegroeid in een liefdevol gezin en hebben anderen een jeugd die je niemand toewenst? Je kunt niet kiezen wat het leven je toewerpt. Je kunt wel kiezen wat je ermee doet.

To be or not to be? Probeer je er wat van te maken of geef je de moed op en stop je met leven? Leven is een werkwoord. Je moet het doen, je moet groeien, je moet vallen en opstaan. Verspil je levensadem niet met uit alle macht proberen iemand van je te laten houden. Als jij van het leven leert houden, gaat het leven van jou houden en zullen er dingen of mensen op je pad komen die je gelukkig maken. Probeer het. Neem het aan van iemand die weet waar ze het over heeft.

Fijne zondag allemaal! Liefs, Carlita xxx


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


To be or not to be

De keerzijde van de roem

De ogen van mevrouw Smid

Doorgaan

Ziek

Home Sweet Home