De kracht van liefde

Het allerergste van de lockdownperiode, die we gelukkig voorlopig achter de rug hebben, was niet dat ik nergens naar toe kon. Tuurlijk werd ik daar net als veel anderen moedeloos en gefrustreerd van, maar wat ik echt miste waren de omhelzingen, de warmte van echt contact. De lockdown brak uit toen zoon N net het huis had verlaten en het lege nest syndroom al om de hoek gluurde. En wat bleek dat nest opeens leeg...

Ik heb veel mensen horen klagen over hoe moeilijk het was om thuis te werken met schoolloze kinderen en een eveneens thuiswerkende partner. Begrijpelijk. En toch zag ik dan voor me hoe zo'n gezin dan 's avonds samen gezellig aan tafel zat of tegen elkaar aan op de bank. Geloof me, als single ziet je leven er dan toch heel anders uit. Ik wilde niemand besmetten of besmet worden en heb daar veel voor gedaan en gelaten. Maar nu ik na anderhalf jaar de mensen van wie ik hou weer in de armen kan sluiten, dringt het pas goed tot me door wat een gemis dit is geweest. Hoe hard ik dat nodig heb.

Vooral in periodes van angst en onrust grijpen we terug op basale zaken, zoals fysiek contact. Hoeveel fijner is het niet als iemand zijn of haar arm om je heen slaat als er iets is, in plaats van troostende woorden. Hoe gemeend die ook zijn. Je wil voelen dat je bestaat, dat er om je gegeven wordt. Ik denk nog wel eens terug aan die heerlijke tijd waarin mijn jongetjes huilend naar me toe renden als ze gevallen waren, zodat ik een kusje kon geven op een pijnlijke knie. Na drie snikjes gingen ze weer vrolijk verder met spelen. Dat is de kracht van liefde. Door aangeraakt te worden, gezien te worden, kun je helen.

Dit jaar zijn mijn romans Waterdragers en Dromenjagers uitgekomen. Boeken die draaien om de kracht van liefde. Alleen bleef ik de boekpresentatie maar uitstellen, want op zo'n speciale dag wil ik in contact komen met anderen, niet de afstand bewaren. Ik ga daarom alsnog iets plannen om te vieren dat mijn boeken het levenslicht gezien hebben. Zolang het kan, moeten we de liefde vieren. Daar ben ik nu meer dan ooit van overtuigd.

Fijne zondag lieve mensen! Carlita xxx


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


De kracht van liefde

Crisis

Prinses

Vader

Kind

Woorden